Mar 19, 2009

My School Holidays !

Sejak-sejak ni aku dah rasa best plak dengan profesion as a teacher . Nak tau kenapa? Sebab bila cuti sekolah , aku pun jadi macam adik-adik aku yang masih bersekolah . Apalagi school holidays laa kan ! Tapi kesian dengan student-student aku tu . Sebabnya aku bagi diorang homework which is memang wajib bagi . Kalo ikutkan hati xnak laa bagi homework kat diorang and sebelum cuti aritu aku ada briefing pasal projek subjek yang diorang kene buat . So secara x langsung , masa cuti ni jugak aku suruh diorang cari bahan . Aku nak diorang menang . Hehe . Untuk aku plak , cuti ni memang best wooo sebab boleh melepak di rumah , shopping and outing with some frens kan . Untuk cuti kali ni , memang hari-hari aku pack with all the activities . Tapi sayangnya cuti cuma seminggu . Kenapa laa x dua ke tiga minggu kan . Hihi . (Masa tulis blog ni , cuti tinggal lagi 3hari , uhuuuu~) .

14 Mac - Alamak cam dah lupa pulak aku buat apa kan . Owhh yeah , aku lepak JJ . Hantar cheque kat kedai . Tengah duduk-duduk borak ngan Cik Ita (makcik yang jaga kedai mak aku) , adik honeydew singgah ke kedai sebab nampak aku laa kan . Lama jugak laa bersembang-sembang dengan dia . Dia baru dapat result SPM aritu dengan result yang amat membanggakan . Aku pun x sebijak dia . Tapi , dia cakap kat aku semuanya rezeki masing-masing . Then yang paling bestnya untuk menyedapkan hati aku , "Ala time akak SPM dulu soalan susah-susahkan? Sebab tu laa susah nak score" . Ceh , pandai plak budak ni nak jaga hati aku kan . Menurut adik honeydew , dia teringin nak futher kat Japan . Dia tanya prosedur camne . Aku pun xberapa pasti sangat pasal ni . Bukan setakat itu je , banyak lagi yang kami perbualkan . Ok stop . Malam plak? Apa lagi tengok AF . Demam AF dah bermula . Ahh lantaklaa sape nak ckp AF tu All Fuckers ke apa kan . Dah ada Astro , so tengok je laa . AF kali ni memang lain sket dari yang sebelum ni . Transformasi . Sebelum tidur , aku packing baju-baju sket untuk ke somewhere dan baru teringat kat T70 aku . Omg , aku kene charge battery untuk esok! Tapi , charger battery aku xberfungsi . Aku rasa cam tuuttttt je . Sakit ati wooo .

15 Mac - Aku ke JJ lagi . Pergi kedai T70 aku . Aku nak tukar charger . Then kena tunggu beberapa hari baru boleh dapat . Disebabkan aku nak guna T70 tu , so dengan selambanya aku tumpang charge battery kat situ . Lantaklaa kan . Ok dalam pukul 5++ petang aku dah tunggu ahli rombongan ke CGK kat SS . Kami berempat je yang pergi . Pergi pun dengan tujuan nak cari barang butik . Kata pakcik aku , kitaorang pergi CGK macam balik kampung Pontian je . Yela mana xnya , pergi cuma 3hari dua malam je . Tapi memandangkan makcik aku ni dah selalu ke sana untuk cari barang butik , so semua benda jadi mudah . Flight aku pukul 920pm .

16 Mac - In CGK , bershopping supree~

17 Mac - Arrives di SIN pukul 1++pm tapi tunggu kat Changi almost 3hours sebab xde orang amik kitaorang . Sampai JB jam 5++pm kot . Lupelaa . Owhhh sangat penat memikul barang-barang .

18 Mac - Tiba-tiba kena pergi ke ofis my uncle . He got a lot of work to do . So memandangkan x lama lagi aku akan bekerja dengan dia , maka aku pun pergi ke ofis di Tampoi Utama . Kira macam training jugaklaa . Hihi . Balik kerja terus ke SS . My uncle belanja makan kat Senibong . Best wooo . Family aku dan family pakcik aku je yang ke situ . Sampai umah jam 10++pm . Exhausted .

19 Mac - Ke ofis lagi . Ingat boleh siapkan kerja cepat tapi pukul 6pm baru siap . Dan sepatutnya ke BP harini pun xjadi lagi . Honeydew dah xsabar nak barang dia . Hummm . Sabar ye~

20 Mac - Ke ofis lagi . Ahhhhh penat . (Ceh baru training dah penat)

21 Mac - Date bersama teman lama . Jumpe kawan sekolah TIJB . Ada discussion sket pasal reunion .

22 Mac - Ahhh kene bersiap sedia untuk hari persekolahan pada 23 Mac . Tapi xpe, tinggal 2minggu saja lagi mau menamatkan diri . Sedih tapi suka . Pelikkann .


*Aktiviti 20Mac-22Mac belum berlaku lagi . Itu hanya perancangan saja

2 comments:

acid_amino said...

huk aloh..cdapnye g senibong..nk ikut..ko lanje aku lobster ek

eriezreen said...

Haha . Jomlaa . Ko kan suke mancing kan? Ko mancing laa dulu pastue kita soh org kedai masak kan .