Mar 7, 2009

Conference

Conference! Yeah aku ngan classmate berconference di petang hari . Sangat seronok . Sumenye cerita pasal keje . Kelakar sangat . Kalo ade 1 kelas tengah online memang aku invite semuanya . Mesti semua orang berebut-rebut nak cakap . Tapi yang sedihnya , Faziraaaaa xnak layan kitaorang . Invite dah banyak kali tapi she left again the conference . Kecewa si Amir . Haha . Oklaa aku sangat seronok sebenarnye bila bercerita ngan kawan-kawan lama ni tapi xdelaa lama sangat . Baru je 3bulan x jumpe diorang ni semua . Perangai sume xberubah . Ni laa yang buat aku makin berkobar-kobar nak gi KL jumpe budak-budak ni . Haa tunggu aku bergaji ye kawan-kawan .

Ahli-ahli senat yang berconference dipetang nan indah x laen x bukan , aku , Muna as Centre of Gossip , Amir , Hadi , Sue , Chuck dan Apai . Aku ada invite Faziraaa ngan Sue besar tapi no respon . Bz kot . Begitu juga Mr. Nazali kita . Xpelaa maybe next time boleh lagi kan .

Antara topik hangat diperbualkan;


"Cite pasal keje laa kan . Masing-masing dah berkerjaya dan hampir berkerjaya pada minggu depan . Tahniah ye untuk Muna yang jadi model celcom dan Sue yang akan bekerja dengan syarikat jepun"

"Aktiviti bergossip pasal kawan-kawan yang laen . Antara nama-nama hot yang diperbualkan Ekin , Ijam , Aiman , Anne , dan ada laa beberapa nama lagi . Tapi bukanla bergossip apa pun . Cume nak tahu mereka-mereka ni buat apa sekarang . (Kami tidak suka mengumpat tapi bergossip xpe)"

"Perbualan mengutuk Chuck berdahi luas terbentang yang kaki pompuan dan sekarang nak jadi bapok. Opsss sori Chuck . Chuck memang camni . Desperate nak pompuan je"

"Aktiviti carut mencarut &^$^%*?!@?// . Hadi kata xpe , Cikgu Sains benarkan kami cakap b**i . Dan aku pun turut bersama-sama berbuat begitu . Tapi beristighfar pas mencarut . Hihi"

"Cite pasal program reality . Mula-mula cite Raja Lawak 3 . Semuanya cakap xbest laa itu laa ini laa . Si Hadi sokong si Amir I'm Sorry tu . No comment laa kan . Tapi die xlayak kot masuk final . Lawak hentam semberono je . Cakap tergagap plak tu . Hadi sokong sebab die orang Kelate! Pastu pasal AF . Aku sorang je suke AF . Yang lain cakap AF= All Fuckers . Damn it . Haha . And last skali kutuk Tomok masuk OIAM . Diorang ni memang suka mengutuk orang"

"Cikgu! Aku ngan Hadi jadi cikgu . Yang xbleh blaa nyer , Hadi cakap anak murid dia panggil Teacher Hadi . Yelaa cikgu sains kan . Tapi aku nak report PPD sebab die isap rokok dalam kawasan larangan . Siap penolong kanan leh join kan . Iskkk teruk betul . Aku jugak laa cikgu yang baik . Pastu cite kutuk aku kan . Suruh aku jadi cikgu PJ biar badan up sket . Kuang asam korang . Aku dah gemuk laa wei . Dah naek 100g ni haa"

"Cite pasal konvo . Yeay nak konvo . Best sangat . Tapi tarikh konvo pun xtau bile . Muna cakap Dr. Wan pesan suruh tempah baju lawa-lawa untuk konvo"

"Rindu makanan kat parit raja . Haa topik ni Hadi ngan Chuck memang laa suke . Sebab diorang partner makan . Kedai yang paling dirindui mestilaa mamak KMS tu . Mana xnye , situ laa tempat paling terdekat ngan kampus kan . Asal ada break mesti kita breakfast kat situ . Lagi satu tempat , warung Mak Jah . Haa mula laa rindu tempoyak laa itu laa ini laa . Iskkk"

"Lone ranger! Ni topik kunun-kunun masing-masing single laa kan . Tapi betul Chuck cakap , lone ranger lagi baik !"

"Closingnyaa , masing-masing nak mandi nak semayang"

In this pic is all my bff .


Lokasi : KL, Singapore , JB, BP
Aktiviti :
Jalan-jalan



Lokasi : Flat Mewah
Masa : Lewat malam
Aktiviti : Assigment last minit punye!



*Next time kita gossip lagi . Rindunya kat korang kan?

2 comments:

muslih said...

hehe lawak la korang ni.. urm konvo member lepas raya.. dalam bulan 9... tp tak konpem lagik...

lambat nau nak konvo.. hehe. cam malas dah nak pegi.. feel takde.. kekeke.. amacam cikgu.. cuti byk ar ko ek.. cuti skolah dah dekat dah..

eriezreen said...

Haa tu laa . Ko xde petang smlm . Kalo ade, lg best . Sumpah lawak sgt-sgt . Teringat masa kita belajar dulu-dulu .

Tu laa kalo lambat sgt dh xde feel dh nk konvo . Bosan betul nak tunggu lama-lama . Tapi nsibaik aku dh rase pkai bju konvo aritu . Haha .