Mar 22, 2012

Mar 6, 2012

Long time...

Arghhhh dah lama tak menulis. Kekok rasanya. Where's Erin? Here here here. I'm doing nothing here, no lepaking like old days, just stayed at home and do the same routine. Yes everyday is just same. Bangun pagi-pergi kerja-buat kerja-balik rumah-pukul 9pm dah tidur. So nak cerita apa lagi kan? Hehe. This is the new me. No lepaking anymore. But somehow, ada jugak cerita nak update kat sini. Tapi random je laa eh. Mana yang teringat boleh laa update.

1. Anne is getting engage! Adalah pada satu harini boleh pulak aku berchatting dengan dia dengan harapan nak suprised kan dia, i mean nak bagitahu something yang special. Oh yes jap lagi aku yang terkejut masa tu, because she said she is getting engage on CNY. Haish masa dapat tahu tu, aku rasa fail gila sebab aku laa ranking last sekali antara Muna - Aina - Anne. Berlumba-lumba kan? But unfortunately, aku tak dapat attend on her engagement day because some of work must to do in JB. Arghhh memang stress masa tu. Bestfren tunang tapi aku tak datang? Kejam gila kan? Untuk tidak mengecikkan hati dia, a week before her engagement aku datang rumah dia, lepak dan bergossip. Masa tu dapat laa tengok baju dia and of course the ring! Lawa ok! Tapi sayangnya tak dapat tengok hantaran sebab ada kat umah kakak dia. Dah siap gossip and makan, aku bagitahu tak dapat datang terus alahai dia pun nanges. Wuwuwuwu sedih kan? So here is the picture after we cried together.

 Aina - Anne - Me

2. Instax mini 7S. Alhamdulillah, dapat jugak kamera ni. This is my 2nd gadget for year 2012. Hehe kalau bab gadget ni memang tak boleh nak hold. Dia punya perasaan membuak-buak. Mungkin perempuan lain tak heran sangat dengan menda alah gadget ni, but seriously aku tak kan heran kalau orang bercakap pasal barang make-up, fesyen itu dan ini. Tapi aku akan jadi ketinggalan zaman kalau takde gadget yang best ni. Haha. Semalam, photocrafts (my favourite lomo shop) update macro lens untuk instax. Masyallah, kalau ikutkan hati ni memang nak pergi beli jugak! Arghhh tak kira! Tapi tengok balik balance terkini duit dalam bank, mahu makan pasir kang. So hold dulu.


3. Pn. Norizan saying good bye to us. Lately ni, our team projek, tak kira laa dekat site or HQ ramai betul yang resign. Entah bila turn aku pulak ni? Insyallah, bulan Mei ni, kontrak untuk projek ni akan habis. Yahuuuu dah boleh balik dengan gembiranya. Jangan laa extend lagi. Dah 3 tahun haaa duduk KL ni. Macam mana aku boleh bertahan kerja kat sini? Sebabnya officemate best. Hari-hari ada je makanan yang sedap-sedap untuk dimakan. Plus office ni takde ragging-ragging ke apa. Tu yang best.


4. Kerja. Scope of work aku sekarang ni dah variasi dah. Kekadang rasa macam engineer, kekadang rasa macam pengembala lembu pun ada. Sepatutnya, makin nak habis kontrak ni, sepatutnya dah takde kerja sangat tapi masyallah setiap minggu ada je isu kandang lembu. Stress betul wa. Wa bukan apa, patutnye dari dulu isu ni dah settle. Nak cakap banyak pun tak guna, terpaksa muka ni jugak yang pergi say hi and hello to lembu. Dan macam biasa, big boss kat KL terus bagi peluru kenapa tak pick up all these thing dari dulu? Ok, nice kan?



5. Alhamdulillah seorang lagi dari geng gemuk dah kawen. Ijam & Myra dah kawen 4 Februari 2012.  So bila kira-kira balik tinggal bape orang je laa yang belum kawen. Jadi, haruslaa kita sama-sama lumba. Sape lambat, dia loser. Haha. Memang aku laa yang tercalon loser tu. Nevermind, jodoh itu rahsia ALLAH.


6. Lepas je kenduri kawen Ijam, terus ke rumah Padel. Malam tu ada majlis tahlil dan bacaan yaasin untuk Hadi. Rasanya ramai kawan-kawan FB dah tahu pasal Hadi. Dia salah seorang kawan baik aku yang sakit sekarang ni. Sakit apa? His kidney not function anymore :( Allah itu Maha Mengetahui, mungkin ini bahagian untuk Hadi. Bahagian kita, mungkin Allah dah sediakan. Sebagai hambanya, kena redha untuk semua. Alhamdulillah jugak, ramai yang join majlis ni dan kutipan sumbangan berjalan dengan lancar. Banyak yang membantu, tak larat nak disebut satu persatu, semoga Allah membalas jasa baik semua.

 Tukang masak hidangan malam tu.

 Anne, Eisya, Zatie & Me!

7. Tiba-tiba eh Rubbyta Malaysia is here. Siapa ni? Haa ini laa ucu kami, kiranya paling bongsu laa masa duduk satu rumah kat Melewar (asrama di UTHM). Datang dari Sabah bah. Terkejut jugak bila baca sms dari dia cakap ada kat KL. So berjumpa laa kami berempat, Rubby, Ana, Shark dan Erin! Banyak jugak yang digossip kan. Bertahun jugak tak jumpa dia ni since habis belajar.

 Rubby & Anna .

 Us at Gardens, Alamanda.

7. The next update is Anas & Nadeya wedding. I love their pelamin. Perfect colours! And also Nadeya's dress. Lawa gila uolls. Nanti nak satu macam tu boleh? Anyway, congrats to them and also to Mu'az. Dah dapat adik ipar dah dia. Tak lama lagi dapat anak buah laa tu.


 Me & Adik beradik perempuan Mu'az.

 Mu'az , Anas , Nadeya & Me !

8. Last but not least, adik sedara pulak kawen. Congrtas to Along & Ayuni. Amboi berlumba-lumba kan korang ni kawen. Alhamdulillah semuanya dah pun selamat. Sorry sebab tak dapat nak membantu sangat. Almaklumla kakak mu ini duduknya di KL, kamu semua di Johor. Susah nak tolong-tolong ni. Haha dasar pemalas memang laa begini kan.

 Majlis khatam Al-quran.

My family side ayah.


Maka, ini sahaja update untuk kali ini. Tak banyak cerita yang menarik kan? Tapi cukuplaa sekadar random. Sorry eh kualiti gambar kurang memuaskan. Sekarang dah tak maen dah guna DSLR besar-besar tu. Kita guna phone 8mpx je. Haha.




[Note : Tak sihat T__T]