Mar 22, 2010

Sepang Gold Coast

Huh , letihnya badan , lenguh sana lenguh sini , penat ber-camping , ber-barbecue , ber-gossip tak hilang lagi . Lepas tu , melayan budak-budak ni lumba lari dalam air laut . wtf?? But , it was fun ok . Anyway , thanks a lot pada kawan-kawan enjoy aku kali ni (Chuck , Amer , Hadi , Muna , Anne , Nuar , Melly , Hadi , Fadhil , Raihan , Azim dan tak lupa jugak pada Paan serta kawannya) . Hehe . Orang kata SGC takde menda yang menarik laa itu laa ini laa . So what ? Haha . Jangan jeles ok . Kalau korang ada kawan macam kawan-kawan aku ni yang jenis sporting & cool , mandi dalam parit kat kampung pun boleh have fun jugak laa . Haha . Saja je nak bakar-bakar korang . So sesiapa nak pergi ke SGC senang je . Seperti biasa , aku akan bagi direction ikut signboard . Malaysia ni bagus , sebab signboard sana sini . Memang confirm korang tak kan sesat punya . Kalau salah jalan , boleh patah balik dan sambung jalan semula sampai laaa jumpa tempat yang nak dituju .

Ooo ye , thanks a lot to Aunty Norly and her maid's Lenny . Hehe . Senang sikit nak buat preparation barbecue . Mana tak nya , aku ngan Muna ni jenis yang reti sangat bab-bab masak laa kan . Kang , mahu terbakar dapur kalau aku ngan Muna ada . Agak rushing jugak laa nak sediakan semua-semuanya sampaikan Muna rasa takut dan tak yakin dengan makanan yang disediakan . Tapi berbekalkan semangat aku , peh semuanya meletup ok . Rempah barbecue kau memang sedap laa Muna . Terbaikkk!!

Mari tengok menu kitorang . Nanti kalau korang nak ber-barbecue boleh laa tiru menu . Hehe .
Menu ; barbecue (ayam , ikan , udang , sotong) , kentang bakar (rebus dulu kat rumah , pastu bawaklaa sour cream ke butter dan bakar) , salad buah dan sayur (request dari budak yang berbadan sihat yang kununnya nak diet) , tempura (goreng dirumah dan makan masa tengah tunggu barbecue masak) , makanan ringan (tengah gossip memang layan laa makan menda ni) dan tak lupa juga air pelbagai jenis .

Aktiviti pulak ; hidupkan api memang sangat adventure sampai Melly call Mu'az yang kat JB tu . Haha . Sumpah lawak . Tapi tahniah kat Amer yang berjaya hidupkan api tu . Nak harapkan si dahi tu , memang tak boleh pakai laa kan . Yelaa , asyik memekak nak mandi je , perangai macam budak-budak . Dapat mandi , bagi makan , terus senyap . Haihhh . Bila laa Chuck nak berubah . Bila makanan dah siap , semua pun makan laa kan . Ok , memang banyak pujian . Muna pun senyum meleret bukan main lagi . Lepas maghrib , kitorang pun mandi-manda kat situ . Pehhh air panas ok . Sekejap panas , sekejap sejuk . Penat mandi , naik atas darat makan pastu sambung mandi lagi pastu main tanam-tanam , main floating-floating sampai ke darat . Huh , it was awesome ! Balik rumah pukul 11.00pm . Yeayyy . Jom tengok gambar .



Pura-pura busy

Siap pasang khemah gitu .
(kejadian spender A.... hilang)
Raihan , Melly , Muna

Haruslaa berpossing juga .

Ber-babecue .

Dah senja .

Main tanam-tanam .

Dah siap tanam , posing laa kan .

Macam ada Lady Gaga pulak ;p

Nak balik dah ni .




[Noted : Tak sabar nak balik JB ]

2 comments:

bisnes-kami said...

bestnye g pantai...=)

eriezreen said...

Haah memang best . Tapi lagi best kalau pergi ngan kawan-kawan .