Aug 9, 2010

Kenapa perlu ada perkataan hina?

Hai selamat hari "Monday blues" kepada korang semua yang bekerja . Haha . Kepada yang masih belajar , korang tak kan pernah mengerti apa itu Monday blues . Saje je kasi korang panas ! Yelaa korang ingat kerja tu best ke ? Tak best wei . Hihi . Tapi saat paling best bila dapat gaji tiap-tiap bulan . :))

Oh , sorry laa ye kengkawan kalau The Erin semakin kurang menarik . Maksud menarik di sini ialah takde cerita menarik bukannya tuan The Erin tak menarik ye uolls . Seperti biasa alasan yang sama , i busy laa uolls . Banyak kerja di office . Tension mak ! Lagipun dah nak puasa ni , jadi kena laa siapkan kerja secepat mungkin sebabnya kalau buat masa bulan puasa mungkin kerja tu macam lambat nak siap sebabnya jugak emosi terganggu dan mungkin jugak ada scene merungut dan sekaligus pahala puasa pun berkurang . Panjang bukan penerangan aku ni ? 

Sebelum aku ucapkan selamat berpuasa pada korang semua , aku nak kongsi cerita yang agak boleh tahan panas laa jugak . Lagi pulak , tentang Johor .  Haha confirm laa aku akan cerita , mana laa tahu kan , korang tak tahu pasal ni . Ok , memula sekali aku nak ingatkan pada korang semua , entry ni cuma nak mengingatkan sesama kita je dan bak kata orang telajak perahu boleh diundur , telajak kata haishhhhh masuk surat khabar laa jawabnya . Hihi . Mesti korang ni blurr kan ? Meh sini dengar aku cerita ye . 

Tapi sebelum tu klik sini . Dah habis baca ke belum ? Hehe . Aku ni penakut orangnya so , tak nak laa komen lebih-lebih , nanti kang tak pasal-pasal je The Erin kena blacklist . Tak sempat nak rasa duit nuffnang bagi kang . Hihi . Ok , teruslaa aku simpulkan ye . Kepada orang-orang di luar sana yang ada facebook , janganlaa anda mengeluarkan kata-kata yang kurang sopan , sebab sekarang ni senang je nak tersebar diseluruh dunia . Lepas tu jugak , harus jugak diingatkan , ruangan "what's on your mind" tu bukan laa tempat nak melepaskan marah ye . Haha . Cettt padahal aku pun sama je kan tapi takdelaa nak tulis perkataan yang kurang sopan . Hihi . So , itu saja .

Selamat berpuasa :))) Jangan lupa tengok facebook i ok , i jual kuih raya !



[Noted : Next week nak cuti !]

2 comments:

Pearl Kaz said...

oh ye. tau gak pasal ni.agak menguji kesabaran gak la sbb kite ni org johor...huk3...sedey2..ade lagi yang masih nak cakap mcm tu..sampai hati depa... (tibe2 teremosi..huhu)

Erin said...

Nad - Eh terkejut i u follower rupenye . Hihi . Tu laa pasal wei . Sensitif gila kot perkataan hina tu . Kalau dia nak emo boleh je tapi jangan laa guna perkataan yang kurang sopan . Haishhhhh .