Feb 24, 2009

Who i want to meet ?




Muna
Aku rindu sangat-sangat kat kau . Kalau boleh , aku nak ada kau dengan aku sekarang ni . Aku sedih dengan kehidupan yang macam ni . Even aku nangis pun , kau boleh buat aku gelak kan . Muna , muna , muna . Dengan blog ni laa aku meluahkan rasa yang terpendam . Memendam rindu pada kau . Muna ~ bilalah kita nak gosip sesama lagi kan . Pastu , tengok cite hantu dua-dua takut . Bila ingat balik , how sweet kan kita ni . Dan yang paling aku ingat , bila kau cuba masakkan nasi goreng untuk aku masa Anne x de . Sampai aku pun pelik kenapa nasi kau warne die cmtu kan? Nasibaik Anne x tau . Kalau x , kita gelak-gelak sampai nangis dan mulut sakit . Pastu kita suka nyanyi melalak dari pc kau ke dalam bilik aku . Sebab kau ade speaker yang cam best tu . Ahhh bestnya time tu . Pastu kita gila berkaraoke plak kan . Favourite song aku "Lagu Untukmu" , kau pulak suka nyanyi lagu yang suara nak cover-cover , macam lagu "Cobalah Untuk Setia" . Lagu duet kita x laen x bukan "Baldu Biru" dan kali terakhir kita nyanyi sama-sama masa malam Graduation Dinner kan kan kan . Aduii nak nangis aku type ni . Ada lagi perangai kita yang pelik-pelik sampai Sue selalu cakap kita ni macam budak-budak kan . Kita selalu gi kelas pakai selekeh gila kan (X macam budak umah Zana , gi kelas macam nak gi BP , haha). Kita pakai slipper jepun , suar jeans lusuh , tudung itam (favourite colour) , baju-baju jusco brand tized, arcadia , chic avenue ngan scarlet (ni favourite place mak kita suke shopping kan Muna kan? jadi brand ni jela yang kita pakai) . Kalau cuti sem pulak , kau kemas baju macam dah x nak balik BP lagi . Sebab berlaguage-laguage kau bawak . Then balik BP semula lagi laa banyak kau bawak . Pastu aku kene bukak kan pintu untuk kau sebab x cukup tangan nak bukak pintu . Muna , kalau aku ade mesin doraemon aku nak die putar balik masa aku jadi student kat U . Banyak sebabnya , sebab banyak kenangan . Waktu sekolah dengan U laen sangat-sangat . Ahhh i miss all the time we've been together . Muna , aku nangis dah ni ...


Anne
Aku cuba untuk call kau tapi masa mencemburui kita . Aku rindu kat kau . Sama macam aku rindukan Muna . Kau laa kakak aku ngan Muna even aku paling tua kat umah kondo kita tu kan . Kita gaduh ngan pakcik nyamuk aedes . Melayang rm50 , tu pun nasibaik kau ada , kalau x , melayang laa rm100 . Dah laa mase tu kita tengah exam kan . Bongok betol pakcik nyamuk aedes tu . Duet haram laa yang die bagi anak-anak die kan . Astargfirullahalazim . Adengan gaduh memang serah kat kau sebagai ketua gangster . Kita gaduh ngan jiran tetangga sebab ada orang buang sampah kat tangga pastu letak depan umah kita . Kita mengamuk kat tingkat atas tu . Tapi ngamuk-ngamuk pun kita bertungkus-lumus basuh tangga tu kan Anne ? Pastu kau pandai masak . Untung abg polis dapat kau . Rugi laa sape dapat aku kan Anne . Tapi sekarang aku dah belajar masak sikit-sikit . Nanti kita jumpe , aku masakkan untuk kau . Seingat aku sepanjang kita berumah tangga x penah aku masakkan untuk kau kan . Buat air penah laa kot . Kan Anne kan? Suka main masak-masak kat umah . Part potong-potong jela aku wat , xpun kacau-kacau je . Sian kau , Jangan serik sudah laa Anne . Lagi 1, aku x puas hati masa birthday kau . Hampeh x takut langsung . Yang takutnye , orang yang jadi hantu . Kau memang kebal . Pastu kau suka takutkan aku ngan Muna bila tengok "Kekasihku Seru" . Kau memang budak yang degil .

Aina
Banyak kenangan ngan ko kan . Macam-macam . Kita penah gaduh kan . Tapi hanya kita-kita je yang tahu pasal ni . Haha . Tapi gaduh tu merapatkan relationship kita kan Aina . Kau umpama makcik yang kuat bebel . Pedih telinga ni kalau kau dah start membebel . Tapi x pe, kalau x , x meriah umah kitaorang . Kau banyak tolong kitaorang mase study dulu . Semua benda asyik tanya kau . Macam laa kitaorang ni x gi kelas kan . Sebab dalam kelas kitaorang main je . Bebual , makan dan macam-macam lagi . Rindunya semua tu . Dari kau duduk kat Venus sampaila kau pindah depan umah kitaorang . Macam-macam kenangan . Suka duka kan Aina . Kau garang~~ Semua orang pun takut . Hihi .

Sally, Fizz , Shark , Ana , Jaja , Ruby
Ohhh satu lagi nama aku x dapat nak list kan . Cuma kita je yang tahu kan apa sebabnya . Dia pun dah buang kita . Kan kan? Aku rindu korang semua . Sangat-sangat . Tapi yang setakat ni aku dah jumpe , Sally , Ana ngan Jaja . Sebab diorang ngah buat thesis kat BP . Aku masih ingat masa mula-mula masuk UTHM . Miss all the time together . Kita sentiasa sama-sama even aku bukan dari fakulti yang sama ngan korang . Korang jaga aku bagai menatang minyak yang penuh . Minyak cap ape ek? Minyak cap buruh kot . Kita gi Genting sama-sama pastu hujan gi turun KL pulak main kat Cosmo World . What a happy day time tu . Sedangkan BP tengah banjir masa tu . Kita boleh plak berseronok kan? Apa yang menarik friendship kita ni , setiap birthday kita akan sambut ngan pelbagai versi dan tema . Lawakkan? Aku masih simpan semua gambar birthday kita semua . Dan yang paling aku x lupa , masa celebrate birthday aku yang pertama kat UTHM . Damn aku tertipu . Jahat laa korang ni . Sampai nangis-nangis aku dibuatnya . Siap gi jumpe Muna malam tu . Rindunyerr . Susah nak dapat kawan gila macam korang . Dengan semua orang kita nak bergaduh . Ketua gaduh sape lagi kalau bukan si Shark ngan Sally . Memang teruk budak dua orang ni . Macam belum baligh jek . Xkira sape pun boleh jadi kawan gaduh . Tanpa mengira peringkat umur apatah lagi jantina . Yang terbaru ni , Ana ngan Jaja anti Kedai Zamita . Haha . Lawak sungguh .

Jun , Haen , Mayana
Kawan yang rapat dengan aku since kat TIJB . Pastu kitaorang masuk JMC sama-sama dan duduk dalam bilik yang sama sebab aku laa kot . Aku diberi keistimewaan . Aku rindu korang . Cuma Jun ngan Haen je dapat jumpe . Kita baru je hang out sesama kan . Seronok walaupun sekejap . Kalau xde kelas agama masa tu , maybe boleh laa kita berseronok sampai ke Pesta Layang-layang kan? . Anyway , thanks to Darwin jugak . Sian die Haen tinggalkan die jalan sorang-sorang . Kalau bf aku ni , memang x kan laa die nak macam tu . Huhu . Tapi Mayana menghilangkan diri . Aku call x penah nak dijawab . Apsal ngan kau ek? Huhu . Maybe kau ingat aku ni strangers kot . Tu yang kau x jawab phone aku . Tapi baru-baru ni kau ade msg aku , ajak gi umah kau ade kenduri kawin abang kau . Ni yang aku konfius . Kau kawin ke abang kau yang kawin ni? Dengar cite kau dah engage kan? Sampai hati x btau kitaorang . Tapi x pe , maybe kau ade reason kau sendiri kan . Kitaorang paham .

Myra , Akhmar , Zatie , Wanie , Tatiey
My matric's buddies . Dengan Akhmar sekejap je sebab pastu die gi UITM S.a . Die nak sambung kos yang die minat . And now , die dah smbung kat Melbourne . Lama sangat x jumpe die . Baru-baru ni ade plan nak jumpe tapi asyik x jadi je . Sori Akhmar . Masa x mengizinkan . Insyallah one day kita akan jumpe jugak . Nanti aku peluk cium kau . Myra pulak last aku jumpe , mase die still kat UTM . Tapi itu pun 2 last years kot . Biaselaa makin dekat makin x jumpe . Sebab masing-masing pun busy kan Myra . Camtu jugak dengan Wanie . Last jumpe pun mase die still kat UTM . Selalu jumpe Wanie kat JJ . Die selalu shopping sorang-sorang kat situ . Mana laa pegi kawan-kawan die kan? Hihi . Kepoh plak . Pastu Zatie , jumpe kat BP . Die belajar kat Maktab Perguruan Batu Pahat . Tapi 2 kali je kot jumpe die . Yelaa kan semua orang pun busy . Yang Tatiey pulak memang x jumpe langsung after matric . Ahhh aku rindu moment kat matric dulu . Selalu tiru tutor orang kan? Especially aku ngan Tatiey laa . Yang rajin of course laa Myra , Wanie ngan Zatie . Yang selalu ponteng kuliah pun aku ngan Tatiey jugak . Ishh iskk . Bila laa dapat jumpe korang nih?

3 comments:

muslih said...

sedih la plak bace cite2 ko ni.. huhu...

eriezreen said...

Tu laa . Walau macamane pun kite , kawan-kawan sentiase dihati ~

shakila said...

miss those time duhling! xoxo! hope to see u vvvvv soonish!