Dec 30, 2009

Masjid .

Hai kengkawan semua . Dah lama aku tak update blog . Almost 2 weeks jugak laa kan . Bukannya apa , been busy laa babe . Banyak keje , banyak event and macam-macam lagi laa . Harap korang maafkan (ahh lantak laa kalo korang x maafkan pun , hihi ) . Hari ni , pagi ni , aku update blog kat ofis . Haa selamba je kan . Padahal boss ade je haa kat sebelah . Tapi tak pe , aku ni work smart . Lagipun boss kat sebelah aku ni tengah sibuk traslate surat layang dari English ke Malay . Tak macam haruk plakkan . Almaklumlah nak bagi surat ke Gov . kenalaa buat dwibahasa macam ala-ala periksa SPM gitu . Haha . Lantak laa sana . Aku bukan nak cite pasal surat tu pun . Hihi .

Masjid? Ye , semua orang tahu apa itu masjid . Kalo tak tahu , pergi laa tanya sesape kat sebelah korang . Korang pernah dengar tak ayat "mendirikan masjid"? Kalo tak tahu , meh sini aku bagitau korang . Mendirikan masjid = mendirikan rumah tangga . Dalam Islam , mendirikan rumah tangga adalah besar pahalanya dan ia dapat menghindari perkara-perkara yang tak baik berlaku serta menambahkan umat Nabi Muhammad S.A.W . Jadi kalo dah jodoh , kita kena terima seadanya . Itu je aku nak cakap pasal masjid . Hihi .

Kepada kawan-kawan yang baru je mendirikan masjid , TAHNIAH dan semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat . Dan kepada kawan-kawan yang bertunang dan yang akan bertunang , TAHNIAH juga ye . Ini dah satu langkah ke gerbang nak mendirikan masjid . Harap korang bahagia dan jagalah batasan (Cewahhh macam bagus je ayat aku ni kan)


2 comments:

Baijat said...

awak bila lagi?

eriezreen said...

Hehe . Lama lagi laa nak dirikan masjid . Duit pun tak de .